Az oldal cookie-kat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Adatvédelmi nyilatkozat

Kedves Vásárlóink!

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

"VA-BÓ 1996." Kft. www.med12.hu webáruházában

folytatott kereskedelmi tevékenységével kapcsolatban

 

I.            BEVEZETÉS

 

Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy a "VA-BÓ 1996." Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: „Társaság”) gyógyászati segédeszköz kereskedelemmel foglalkozó divíziójának (a továbbiakban: „MED12 divízió”) a www.med12.hu webáruházában (a továbbiakban: „Webáruház”) folytatott kereskedelmi tevékenységével összefüggésben – az adatkezelésre vonatkozó jogszabályi környezetnek megfelelően – ügyfelei részére az ügyfelei személyes adatainak kezeléséről és az ügyfelei adatkezeléssel összefüggő jogairól pontos és átlátható tájékoztatást nyújtson.

 

II.           ADATKEZELŐ ADATAI

 

Cégnév: "VA-BÓ 1996." Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 19-09-503168

Nyilvántartó bíróság: Veszprémi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 8229 Csopak, Öreghegyi utca 39.

Üzlethelyiség: 1126 Budapest, Királyhágó utca 8.

Postacím: 1126 Budapest, Királyhágó utca 8.

Adószáma: 11523354-2-19

E-mail: med12@med12.hu

Telefonszám: 06 (1) 489 3314

Honlap: www.med12.hu

 

III.          ADATVÉDELMI TISZTSÉGVISELŐ

 

              Dr. Végvári lldikó

Telefonszám: 06 (1) 200 8040

E-mail cím: vegvari.ildiko@david-papp.eu

 

IV.          FELHASZNÁLT ÉS HIVATKOZOTT JOGSZABÁLYOK MEGJELÖLÉSE

 

  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (a továbbiakban: „GDPR”)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.”)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”)
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker.”)
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV törvény (a továbbiakban: „Fgytv.”)

 

V.           COOKIE-K (SÜTIK)

 

A Webáruház által használt cookie-k főbb jellemzői:

 

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára vagy a korábban beállított alapértelmezett információkat minden alkalommal újra be kellene állítania mert ezek cookie-k nélkül elvesznek.

 

Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik a böngésző bezárásával elvesznek. Illetve néhány perzisztens cookie lejárata 1-5 napig tart.

 

A mi általunk használt cookie-k a következőkre vonatkoznak: beléptető ablak, nyelv választás, valuta nem választás, kivánság lista információja és adatbázisbeli azonosítója.

 

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

 

Login: Bejelentkezésnél az email címet tárolja a böngésző bezárásáig.

 

currency: A vásárló pénznemét tárolja. Élettartama 30 nap.

 

Google Adwords cookie:  Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

 

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

 

A Google Adwords és Analytics cookie-k a felhasználói és eseményadatok megőrzésére szolgálnak. A med12-hu webshophoz tartozó google cookie-k élettartalma 26 hónap.

 

Remarketing cookie-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

 

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 1-5 nap.

 

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 1-5 nap.

 

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookie-k tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 1-5 nap.

 

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 1-5 nap.

 

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken kaphat:

 

https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

https://support.google.com/chrome/answer/95647

https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

 

VI.          AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

 

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

 

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

KAPCSOLATFELVÉTELLEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

A kapcsolatfelvétellel összefüggő adatkezelés célja, hogy az Ön által e-mailben, a webáruház felületén található kapcsolat-felvételi felületen, vagy telefonon feltett kérdéseire válaszolni tudjunk.

 

Az Ön által kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatait az Ön önkéntes hozzájárulása alapján kezeljük, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg a részünkre.

 

(GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés)

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatai pl. név, a beazonosításhoz, telefonszám a visszahíváshoz, e-mail cím a válasz fogadásához.

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük, de legkésőbb az Ön által feltett kérdés megválaszolásáig.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a "VA-BÓ 1996." Kft. szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói és a "VA-BÓ 1996." Kft. tulajdonosai férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;

REGISZTRÁCIÓ A WEBÁRUHÁZBAN

 

A Webáruházban történő regisztráció során, Ön egy saját fiókot hoz létre, amely azt a célt szolgálja, hogy egy esetleges ismételt vásárlás minél egyszerűbben és gyorsabban lebonyolítható legyen, továbbá, hogy az egyes felhasználók egymástól elkülöníthetőek legyenek.

 

Az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul.

 

(GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés)

 

 

 

•     felhasználói név (az Ön azonosításához szüksége)

•    jelszó (a felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja)

  • vezetéknév és keresztnév (Önnel történő kapcsolattartáshoz,

a számlázáshoz szükséges)

•    e-mail cím (kapcsolattartás)

•    lakcím (számlázás, szállítás)

•   számlázási cím (amennyiben eltér a lakcímtől)

•    telefonszám (kapcsolattartás)

 

Az Ön által a regisztráció során megadott adatait addig kezeljük, amíg Ön a regisztráció során létrehozott fiókját nem törli, vagy amennyiben Ön a hozzájárulását vissza nem vonja.

 

 

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a "VA-BÓ 1996." Kft szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói és a "VA-BÓ 1996." Kft. tulajdonosai férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

 

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;

MEGRENDELÉSSEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

 

A megrendelés leadásával és teljesítésével kapcsolatos adatkezelés célja, hogy a "VA-BÓ 1996." Kft. és Ön között létrejövő az áru megvásárlására vonatkozó szerződés létrejöttét megelőzően Önt be tudjuk azonosítani, a szerződéses jognyilatkozatokat Ön és "VA-BÓ 1996." Kft is meg tudja tenni.

Az Ön személyes adatainak kezelése a szerződés teljesítéséhez szükséges. továbbá, a jogos érdekünk is indokolja, egy esetleges későbbi igényérvényesítéssel kapcsolatban.

 

(GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) és f) pontjai szerinti adatkezelés)

 

 

 

  • vezetéknév és keresztnév (szerződéskötéshez szükséges)
  • e-mail cím (kapcsolattartás)
  • lakcím (szerződéskötéshez szükséges)
  • számlázási cím (amennyiben ez eltér a lakcímétől, szerződéskötéshez szükséges)
  • telefonszám (kapcsolattartás)

 

A GDPR 13. cikke értelmében kifejezetten tájékoztatjuk arról, hogy a Webáruházban kínált termékek megvásárlására vonatkozó szerződés létrejöttének feltétele a fenti adatok megadása. Ezen adatok hiányában nem jön létre szerződés.

 

 

Az Ön és a "VA-BÓ 1996." Kft. között létrejött szerződés teljesítésével a megrendeléshez kapcsolódó adatkezelési cél megszűnik. Azonban ahhoz, hogy a későbbiekben igazolni tudjuk, hogy közöttünk a szerződés létrejött és azt megfelelően teljesítettük, ezért a személyes adatokat a szerződés teljesítésétől számított öt (5) évig megőrizzük.

 

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a "VA-BÓ 1996." Kft. szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;
  • tiltakozáshoz való jog;

RENDSZERÜZENETEK KÜLDÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

 

Rendszerüzenteteket azért küldünk Önnek, hogy az Ön vásárlásával kapcsolatos lépések követhetőek legyenek (pl. rendelés visszaigazolásáról szóló e-mail megküldése, rendelés státuszairól szóló e-mail küldése).

Az Ön személyes adatait törvényi felhatalmazás alapján kezeljük.

 

(GDPR 6 cikk (1) bekezdés c) pontja szerinti adatkezelés)

 

Az Eker. 13/A § (3) bekezdése szerint a "VA-BÓ 1996." Kft szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag szükségesek.

 

  • e-mail cím (a rendszerüzenet kiküldéséhez szükséges)
  • családi és utónév / cég esetén kapcsolattartó neve (kapcsolattartás)
  • számlázási / szállítási cím (a pontos teljesítés érdekében)
  • telefonszám (tájékoztatás a szállítás státuszáról)

A rendszerüzenetek kiküldésig kezeljük az Ön személyes adatait.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a"VA-BÓ 1996." Kft. szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • adathordozhatósághoz való jog;
  • törléshez való jog;

SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

 

A szállítással kapcsolatos adatkezelés célja az, hogy az Ön által megvásárolt árut minél előbb eljuttassuk az Ön részére.

Az Ön személyes adatainak kezelése a szerződés teljesítéséhez szükséges, és jogos érdekünk is indokolja, egy esetleges későbbi igényérvényesítéssel kapcsolatban.

 

(GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) és f) pontjai szerinti adatkezelés)

 

 

•    e-mail cím (kapcsolattartás)

•       név (az Ön beazonosításához szükséges)

•       szállítási cím (a kiszállítás teljesítéséhez szükséges)

•       telefonszám (kapcsolattartás)

 

Az áru kiszállításával az adatkezelési cél megszűnik. Azonban ahhoz, hogy a későbbiekben igazolni tudjuk, hogy közöttünk a termék kiszállítása megtörtént, a szállítással összefüggő személyes adatokat a szerződés teljesítésétől (kiszállítás teljesítésétől) számított öt (5) évig megőrizzük.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a "VA-BÓ 1996." Kft. szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói és a "VA-BÓ 1996." Kft. tulajdonosai férnek hozzá.

 

Az Önt megillető jogok.

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • törléshez való jog;
  • tiltakozáshoz való jog;

SZÁMLÁZÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Az adatkezelés célja, hogy a "VA-BÓ 1996." Kft. jogszabályoknak megfelelő számla kiállítási és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettségét teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizni. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező.

Az adatkezelés jogalapja jogi kötelezettségünk teljesítése.

 

(GDPR 6 cikk (1) bekezdés c) pontja szerinti adatkezelés)

 

 

 

 

  • családi és utónév (amennyiben magánszemélyként történt a vásárlás, jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése)
  • számlázási cím (amennyiben magánszemélyként történt a vásárlás, jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése)
  • megvásárolt termék megnevezése (jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése)

A számlázással kapcsolatos adatokat a számla kiállításától számított 8 évig kezeljük. A Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számlát legalább 8 évig kell megőrizni.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a"VA-BÓ 1996." Kft. szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a"VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • törléshez való jog;
  • adathordozhatósághoz való jog;

HÍRLEVELEK KÜLDÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

 

Az adatkezelés célja, hogy a webáruház működésével és ajánlatainkkal kapcsolatban tájékoztatást küldjünk Önnek.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amit a hírlevélre történő feliratkozással ad meg.

 

 

(GDPR 6 cikk (1) bekezdés a) pontja szerinti adatkezelés)

•      e-mail cím (kapcsolattartás és beazonosítása, az ajánlat eljuttatásának eszköze)

•    név (azonosítás, megszólítás)

Az Ön hozzájárulásának visszavonásáig kezeljük a hírlevél küldésével kapcsolatos személyes adatait.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a "VA-BÓ 1996." Kft szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói és  a "VA-BÓ 1996." Kft. tulajdonosai férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;

LEIRATOKOZÁS LEHETŐSÉGE

 

Ön bármikor jogosult leiratkozni címzettjeinek listájáról, ebben az esetben az Ön hírlevél küldéséhez szükséges adatait haladéktalanul, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül töröljük.

GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS / FOGYASZTÓI PANASZOK

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik.

Az adatkezelés jogalapja jogi kötelezettségünk teljesítése.

 

(GDPR 6 cikk (1) bekezdés c) pontja szerinti adatkezelés)

 

  • családi és utónév
  • telefonszám
  • e-mail cím
  • panasz tartalma

Az Fgytv. 17/A. § (7) bekezdése alapján a panaszát 5 évig vagyunk köteles megőrizni.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz a "VA-BÓ 1996." Kft. szervezetén belül?

A személyes adataihoz kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft. MED12 divíziójával foglalkozó ügyvezetője és a MED12 divízió munkavállalói férnek hozzá.

Az Önt megillető jogok.

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;

 

REMARKETING

A remarketing, mint adatkezelési művelet a cookie-k segítségével valósul meg.

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a webshop használatával ad meg.

 

(Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés)

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama a cookie tájékoztatóban foglaltak szerint.

           

 

VII.         ADATFELDOLGOZÁSRA JOGOSULT SZEMÉLYEK

 

A "VA-BÓ 1996." Kft. az adatkezelési műveletekhez adatfeldolgozókat vesz igénybe az adatfeldolgozókkal megkötött írásbeli szerződés alapján. Az adatfeldolgozóknak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit a GDPR, az Infotv., az adatkezelésre vonatkozó ágazati jogszabályok és "VA-BÓ 1996." Kft. határozza meg. Az adatfeldolgozóink az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak, a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag a "VA-BÓ 1996." Kft., mint adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját célra adatfeldolgozást nem végezhetnek, a személyes adatokat a "VA-BÓ 1996." Kft., mint adatkezelő rendelkezései szerint tárolják és őrzik meg.

 

AZ ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE

TEVÉKENYSÉGE

TOVÁBBÍTOTT ADATOK

ADATKEZELÉS

IDŐTARTAMA

ShopRenter.hu Kft

Cégjegyzékszáma: 09-09-020636

Székhelye: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

telefonszáma: 06-1/234-5011

E-mail címe: nfo@shoprenter.hu

Tárhelyszolgáltatás, wehosting szolgáltatással, hírlevél küldéssel és rendszerüzenet küldéssel kapcsolatos tevékenységet végez. A "VA-BÓ 1996." Kft., nevében tárolja az Ön regisztráció és megrendelés során megadott adatait a saját szerverein. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

•      felhasználói név

•      jelszó

•      vezetéknév és keresztnév

•      e-mail cím

•      szállítási cím

•      számlázási cím

•      telefonszám

  • megvásárolt termék/szolgáltatás jellemzői

Amíg Ön nem kéri a fiókja megszüntetését vagy – amennyiben a személyes adatainak kezelése az Ön hozzájárulásán alapul – amíg Ön a hozzájárulását az adatkezeléshez vissza nem vonja, de legkésőbb addig, amíg Társaságunk és a ShopRenter.hu Kft. között a szerződés meg nem szűnik.

Google Ireland Limited

székhelye: Gordon House Barrow Street Dublin 4 Ireland

 

 

A "VA-BÓ 1996." Kft Kft. MED12 divíziója az ügyfélnyilvántartását a Google Drive szolgáltatás igénybevételével vezeti A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

•      vezetéknév és keresztnév

•      e-mail cím

•      telefonszám

  • függő megrendelés

Amíg a „VA-BÓ 1996” Kft. a megrendelést nem teljesíti.

COMPOSE-IT Kft.

Cégjegyzékszáma: 09-09-020636

Székhelye: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

telefonszáma: +36 (30) 525 5089

E-mail címe: gergo@composite.hu

 

A "VA-BÓ 1996." Kft. részére szerverszolgáltatást nyújt. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

•       vezetéknév és keresztnév

•       e-mail cím

•       lakcím / számlázási cím

•       telefonszám

•       megvásárolt termék jellemzői

Hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén, amíg Ön a hozzájárulását az adatkezeléshez vissza nem vonja, de legkésőbb addig, amíg a "VA-BÓ 1996." Kft  és a COMPOSE-IT Kft. között a szerződés meg nem szűnik de maximum 5 év, számlázási adatok tekintetében 8 év.

"HE-LÁSZ" Bt.

Cégjegyzékszáma: 19-06-504133

Székhelye:                  8229 Csopak, Kossuth utca 116. A. ép.

 

telefonszáma: +36 (30) 426 3228

E-mail címe: laszlo.maria.lm@gmail.com

A "VA-BÓ 1996." Kft. számviteli bizonylatainak könyvelését végzi.

  • családi és utónév (amennyiben magánszemélyként történt a vásárlás)

•    lakcím (amennyiben magánszemélyként történt a vásárlás)

  • számlázási cím

•       megvásárolt termék megnevezése

Amíg a “VA-BÓ 1996 Kft. és „HE-LÁSZ Bt. között a szerződés meg nem szűnik, de maximum 8 év.

GLS General Logistics Systems Hungary Kft.

Cégjegyzékszáma: 13-09-111755

Székhelye: 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.

Ügyfélszolgálat 7.00-18.00

Tel.: (+36 29) 88 66 70

Fax: (+36 29) 88 66 10

E-mail: info@gls-hungary.com

 

Az áruk kiszállításához Társaságunk futárszolgálatot vesz igénybe. A futárszolgálat közreműködik a megrendelt áru kiszállításában.

•    e-mail cím

•       családi és utónév

•       szállítási cím

•       telefonszám

 

Az Ön szállítással kapcsolatos adatait az áru kiszállításának időtartamáig kezelheti.

 

VII.         ADATBIZTONSÁG

 

Tájékoztatjuk, hogy "VA-BÓ 1996." Kft. technikai és szervezési intézkedéseket hajtott végre abból a célból hogy az Ön személyes adati megfelelő védelemben részesüljenek a GDPR és az Infotv., valamint az egyes ágazati jogszabályok alapelveinek megfelelően.

 

Az adatok véletlen megsemmisülésének megakadályozása érdekében adatfeldolgozónk, a COMPOSE-IT Kft. és a “VA-BÓ 1996” Kft., mint adatkezelő is biztonsági mentéseket hajt végre.

 

 

A "VA-BÓ 1996." Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a megváltoztatás, sérülés, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen. Társaságunk informatikai rendszerét tűzfallal védi, és vírusvédelemmel látja el.

 

IX.          AZ ÖN ADATKEZELÉSSELKAPCSOLATOS JOGAI

 

1.               HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSÁNAK JOGA

 

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

 

2.               A HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOG

 

2.1.           Ön elérhetőségeinken keresztül tájékoztatás kérhet a “VA-BÓ 1996” Kft.-től az Önt érintő adatkezelésről az alábbiakkal kapcsolatban:

  • mi az Ön adatai kezelésének célja;
  • melyek azok a személyes adatai, amelyek adatkezeléssel érintettek;
  • mennyi ideig kerülnek tárolásra az Ön személyes adatai;
  • kik férhetnek hozzá az Ön által megadott személyes adataihoz;
  • mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatai;
  • az Önt megillető jogokról;
  • a panasz benyújtásának jogáról;
  • milyen forrásból állnak rendelkezésünkre az Ön személyes adatai.

 

2.2.       A “VA-BÓ 1996” Kft. a MED12 divíziója útján a tájékoztatást kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. A kérelem teljesítéséről tájékoztatjuk.

 

2.3.       Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését.

 

2.4.       Amennyiben a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelmet nem tudja 30 (harminc) napon belül teljesíteni – annak terjedelme vagy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója munkaterhe miatt - úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

 

3.           A HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

 

3.1.       Ön elérhetőségeinken keresztül kérheti “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziójától, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatát vagy adatait “VA-BÓ1996” Kft. MED12 divíziója változtassa meg.

 

3.2.       A “VA-BÓ 1996” Kft. a MED12 divíziója útján a tájékoztatást kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. A kérelem teljesítéséről tájékoztatjuk.

 

3.3.       Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését.

 

3.4.       Amennyiben a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelmet nem tudja 30 (harminc) napon belül teljesíteni – annak terjedelme vagy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója munkaterhe miatt - úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

 

4.           AZ ELFELEDTETÉSHEZ VALÓ JOG, AZAZ A TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

 

4.1.       Ön elérhetőségeinken keresztül kérheti, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatit indokolatlan késedelem nélkül töröljük az alábbi esetekben:

 

  • az Ön személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből a “VA-BÓ 1996” Kft. azokat gyűjtötte és kezelte;
  • az Ön hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén Ön a hozzájárulását visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • Ön tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs további jogszerű ok az adatkezelésre,
  • az Ön személyes adatait a “VA-BÓ 1996” Kft. jogellenesen kezelte;
  • a személyes adatokat jogszabály által előírt kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

 

4.2.       Tájékoztatjuk, hogy az Ön személyes adatait az alábbi esetekben nem áll módunkban törölni:

 

  • ha az Ön adatinak kezelését jogszabály írja elő;
  • amennyiben az Ön személyes adatainak kezelése a “VA-BÓ 1996” Kft. jogi érdekén alapul.

 

4.3.       Kérelmét a “VA-BÓ 1996” Kft. a MED12 divíziója útján a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. Törlésre irányuló kérelme esetén a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója intézkedik arról, hogy a pontban rögzített kivételektől eltekintve – az Ön adatit a “VA-BÓ 1996” Kft.-vel együttműködő adatkezelőknél is törlésre kerüljön.

 

4.4.       A kérelem teljesítéséről tájékoztatjuk. A törlésre irányú tájékoztatással az Ön adati véglegesen törlésre kerülnek, helyreállításukra nem lesz lehetőség.

 

4.5.       Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését.

 

4.6.       Amennyiben a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelmet nem tudja 30 (harminc) napon belül teljesíteni – annak terjedelme vagy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója munkaterhe miatt - úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

 

5.           AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG

 

5.1.       Ön elérhetőségeinken keresztül kérheti, hogy az Ön személyes adatainak kezelését korlátozzuk az alábbi esetekben:

 

  • Ön írásban vagy e-mailben vitatja kezelt személyes adatainak pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás (zárolás) arra az időtartamra vonatkozik, amely időtartam alatt az Ön személyes adatainak pontosságát ellenőrizzük;

 

  • abban a nem várt esetben, amennyiben jogellenes az Ön személyes adatainak a kezelése de Ön nem kéri – azaz ellenzi – személyes adatainak törlését, de kéri azok felhasználásának korlátozását addig, amíg az adatkezelés jogszerűsége helyre nem áll;

 

  • arról tájékoztatjuk Önt, hogy már nincs szüksége a személyes adataira adatkezelési célból, de Ön azok törlése helyett igényli azok zárolását egy későbbi esetleges igényérvényesítéshez;

 

  • amennyiben Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, arra az időtartamra, amíg megállapításra kerül az Ön tiltakozásának jogossága, korlátozzuk az adatkezelést ;

 

5.2.       Amennyiben az Ön adatainak kezelése a fentiek alapján korlátozás (zárolás) alá esne, a tárolás kivételével továbbra is kezelhetjük azokat,ha

  • Ön az adatkezeléshez hozzájárul, vagy
  • jogi érdek, igényérvényesítés, érdekvédelem céljából vagy
  • más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy
  • közérdekből (pl természeti katasztrófa) kerül sor a további adatkezelésre.

 

5.3.       A “VA-BÓ 1996” Kft. a MED12 divíziója útján a tájékoztatást kérelem a beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. A kérelem teljesítéséről tájékoztatjuk.

 

5.4.       Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését.

 

5.5.       Amennyiben a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelmet nem tudja 30 (harminc) napon belül teljesíteni – annak terjedelme vagy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója munkaterhe miatt - úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

 

6.           AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG

 

6.1.       Ön elérhetőségeinken keresztül kérheti, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatait bocsássuk az Ön rendelkezésére tagolt, mások által is felhasználható, technikai berendezéssel olvasható formában, továbbá jogosult arra is, hogy a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait Ön közvetlenül vagy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója útján egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

6.2.       A “VA-BÓ 1996” Kft. a MED12 divíziója útján a tájékoztatást kérelem a beérkezésétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. A kérelem teljesítéséről tájékoztatjuk.

 

6.3.       Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését.

 

6.4.       Amennyiben a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója a kérelmet nem tudja 30 (harminc) napon belül teljesíteni – annak terjedelme vagy a “VA-BÓ 1996” Kft. MED12 divíziója munkaterhe miatt - úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.

 

7.           A TILTAKOZÁSHOZ VALÓJOG

 

7.1        Ön elérhetőségeinken keresztül tiltakozhat a “VA-BÓ 1996” Kft. jogszerű, Önt érintő adatkezelése ellen ha

 

  • az adatkezelés a “VA-BÓ 1996” Kft. jogos érdeke alapján történik;
  • ha az adatkezelés a “VA-BÓ 1996” Kft. –re vonatkozó jogi kötelezettsége teljesítéséhez szükséges;
  • Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik;
  • megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor.

 

7.2.       Amennyiben Ön tiltakozik, úgy a “VA-BÓ 1996” Kft. az Ön személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve ha bizonyítjuk, az adatkezelést olyan okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jog érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

7.3.       Amennyiben Ön tiltakozik adatkezelési tevékenységünkkel szemben, úgy azt a lehető legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül megvizsgáljuk, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, amelyet Önnel írásba közlünk. Ha döntésünkkel nem ért egyet, annak kézbesítésétől, illetve, ha nem hoztunk volna döntést a megadott határidőn belül, annak lejártától számított 30 napon belül jogosult Ön bírósághoz fordulni a döntés megváltoztatása céljából.

 

X.           AZ ÖN ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI

 

Ha az Ön megítélése szerint az Ön adatainak kezelése sérti a vonatkozó jogszabályokat, úgy Ön jogosult arra, hogy az illetékes felügyeleti hatóságnál panaszt tegyen az alábbi elérhetőségei egyikén: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) (e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.) Az érintetti jogok gyakorlásához kapcsolódó panaszok vizsgálatáról az alábbi linken olvashat: https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html

 

Amennyiben Ön felénk helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmet terjesztett elő vagy tiltakozott az adatkezelés ellen, azonban mi a kérelmét nem teljesítettük, Ön jogosult bírósághoz vagy hatósághoz fordulni. A bírósági eljárásban Ön a lakóhelye szerinti törvényszék eljárását kezdeményezni. A megfelelő illetékességű törvényszéket ezen a linken találhatja meg: http://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/illetekessegkereso

 

XI.          ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

 

Fenntartjuk a jogot, hogy jelen Tájékoztatót módosítsuk. A jelen Tájékoztató módosítását követően Önt megfelelő módon (pl. hírlevélben, a weboldalon feltüntetve, belépéskor felugró ablakban vagy egyéb módon) értesítjük. Gondoskodunk arról, hogy módosítás esetén a korábbi szövegváltozat is elérhető legyen, és azt kérésére megküldjük Önnek. Korábbi adatkezelési tájékoztató elérhető itt: _______

 

Budapest, 2018. augusztus 15.

 

 

 

“VA-BÓ 1996” Kft.

képviseli: Schőner Dániel

ügyvezető